Aktiviteter

Aktiviteter

Uttarp gården ligger i utkanten av byn Blentarp, nära Sövde och Sövdesjön, med barnvänlig badstrand och bastubåt. I området finns det flertalet cykel- och promenadstråk, t ex Snogeholms strövområde.


Semesterlägenheten ligger nära Wallanders Ystad, Simrishamn, Österlen och sydkustens fina sandstränder.


I Sövde finns utegym, Amfiteater, Sövde musteri med eget fik, en liten flygplats för segelflyg, modellplan och eurokopter och Sövde Äventyrscamp med bla SPA, kanotuthyrning och bangolf. I Blentarp finns det en välsorterad livsmedelsbutik, Byakrog och Gästskifveri. Nära finns också det välkända storkhägnet i Karup.


Semesterlägenhetens läge ger dig närhet till flera andra fina bad och fiskesjöar, t ex Vombsjön, Snogeholmssjön, Ellestadsjön, Björkadammen, Kejsardammen och Klingaälvsån. För dig som gillar fågelskådning är det gott om fåglar i området. En semesterlägenhet med naturen, vilt, svamp och bär in på knuten, men ändå nära till både Ystad, Malmö, Lund och Köpenhamn.

Natur och friluftsliv


Sjöbo kommun är ett paradis för alla som vill uppleva natur och historiska platser på nära håll. Här finns gott om vandringsleder och strövområden, lummig lövskog, torra sandmarker, sjöar och slingrande vattendrag, jordbrukslandskap och naturbetesmarker.

Fina cykelvägar och härlig natur finns alldeles bakom knuten. Cyklar kan man bland annat hyra hos Roslins cykel i Ystad.

Bastubåt i Sövdesjön


I Sövdesjön kan du hyra bastubåt, den byggdes 1997 och ägs och drivs av Friluftsfrämjandet. Skepparen kör ut båten en bit i sjön och hittar ett fint och härligt ställe i lä. Där kan du basta och bada, vilket är en uppfriskande och härlig känsla. Det finns drop in tider för enskilda men även möjlighet att boka bastubåten för grupper.


Mer information om BASTUBÅTEN


Välkommen till Sövdesjöns sportfiske!


Hit kommer man för att stillsamt meta efter abborre eller jerka efter storgäddan. Tillsammans med den fantastiska naturen, lugnet och ljudet av kluckande vatten blir fisket en helhetsupplevelse!


Mer information hittar ni på www.sportfiskeisovde.se samt på facebook-sidan Sportfiska i Sövdesjön; sök på @sportfiskeisovde.

Bästa platsen för en familjesemester i Skåne

Nära till allt!


UTTARP GÅRDEN


Bo enkelt och bekvämt i egen semesterlägenhet med uteplats och grill

KONTAKTA OSS


Uttarpgården i Blentarp

Gamla Lundavägen 1970

27564 Blentarp


info@uttarpgarden.se


+46 (0)70 219 2343

BOKA SEMESTERLÄGENHET


Har ni några frågor, kontakta oss gärna på telefon eller mail.

Copyright @ All Rights Reserved